top of page

Remonttia pukkaa

Verstaan uusimmat kuulumiset

Moikka kaverit! Tässä Häsän & Putun historian toinen uutiskirje. Viime videossa paljastettiin meidän Youtube-kanava ja ollaankin kaksi videota sinne jo ladattu. Lisää on luvassa.

Tässä kirjeessä kerrotaan kuulumisia heinäkuulta ja vihjaistaan syksyn muutoksista. Kiitos, kun seuraat meidän matkaa!


Maatilallinen remonttia


Heinäkuussakin kesäkuun tapaan riitti vilinää. Vessa sisustettiin ja tehtiin ovi valmiiksi, saunaa viimeisteltiin ja kaivovesinäytteetkin vietiin labraan. Onneksemme tulokset olivat positiivisia ja saamme jatkossa juomavettä omasta kaivosta. Jes!


Tässä kuussa kerkesimmekin jo hieman valmistelemaan puusepän- ja keraamikon verstaita. Putun eno veti sähköt jo toiseen verstaaseen ja 10 vuoden pölyt pyyhittiin pois tieltä. Putu rakenteli isoja hyllykokonaisuuksia puutavaralle ja rautakamalle.


Remontin lisäksi ollaan saatu ihana määrä ystäviä kylään! Maallemuuton jälkeen ollaan pikemminkin nähty enemmän kavereita kuin kaupungin keskustassa asuessa. Tai ainakin nyt kesäaikaan. Talvea odotellessa.


 

Kun maallemuutossa ei ole tarpeeksi elämänmuutosta, täytyy lähteä opiskelemaan Forssaan keramiikkakouluun. Keramiikka tulee siis olemaan vahvasti läsnä elokuusta alkaen kun koulunpenkki taas kutsuu. Aion olla arkena Forssassa ja viikonloput maatilalla. Sain jopa asuntolapaikan sieltä ammattikoululta, joten siitäkin kokemuksesta kuulette varmasti lisää.

Maatilalla on puuseppäilyä jo saanut harrastaa, mutta mulla jatkuu puuseppäkoulu vielä tämän syksyn ajan Turussa. Syksy painottuu erityisesti huonekalujen suunnitteluun ja toteuttamiseen.

 

Meidän viimeisin Youtube-video:


 

Kuukauden vinkki:


Maatilalla on saanut käyttää porakonetta moneen tarkoitukseen. Tässä vinkissä esitellään kuitenkin ihan uusi käyttötarkoitus: uudet perunat peseytyy sekunneissa porakoneen ja uuden vessaharjan avulla. Maagista!

Recent Posts

See All
bottom of page