top of page

Käsitöitä ja sarjavinkkejä

Verstaan uusimmat kuulumisetSyksyinen tervehdys!


Viime uutiskirjeestä on kulunut noin kuukausi ja siinä ajassa on kerennyt tapahtua jo vaikka mitä. Ollaan kulutettu pärstäämme muun muassa valtakunnan päämediassa Helsingin sanomissa! Olipa hauska juttu ja ollaan kyllä nyt aallonharjalla tämän maallemuuton kanssa.


Maatilalla ollaan vedetty sähköjä piharakennuksiin eli kaivettu kuoppaa ja sen jälkeen täytetty sitä. Ilmaista crossfitiä. Nyt meillä on ulkovalot ja saunassa näkee peseytyä nyt pimeälläkin.


Eka maatilan syksy on valloittanut kyllä sydämet. Upea ruska näkyy pihalla. Pönttöuunit ja leivinuunit lämpiävät. Ensi viikolla kokeillaan pizzan valmistusta leivinuunissa, jee!


Lokakuu jo hiipien alkoi pilkistää ja sehän tarkoittaa synttäreitä; Putu täyttää kolketnel ja Häsä kaksysi! Ihanaa lokakuuta kaikille! :)


 

Käsitöiden ihmeellinen maailma


Häsä aloitti Forssassa myös matonkudontakurssin. Ehkä verstaalle Yläneelle saadaan joskus joku mattokurssikin aikaiseksi. Maatilalta löytyi yhdet kangaspuut ja toiset saatiin Putun isän lapsuudenkodista. Ihanaa, kun saa vanhat tekstiilit kiertoon ja hyötykäyttöön.Makrameen mahdollisuudet! Solmuilla voi päällystää tyynyjä, raheja ja jopa lamppuja. Solmuilla voi tehdä laukkuja ja jopa vaatteita.


Putu loihti upean uuden pöydälevyn vanhan pirttipöydän jaloille. Nyt keittiötuvassa yhdistyy uusi ja vanha.


 

Sarjavinkkejä!


Nyt teille on tarjoutunut loistava mahdollisuus uppoutua keramiikan maailmaan kotisohvalla löhöillen. YLE tarjoaa Suuri keramiikkakisa -sarjan jaksot YLE Areenassa. Master chef -tyylinen huippu ohejlma, jossa joka viikko keraamikot kohtaavat uudet haasteet. Jakoissa käydään läpi monipuolisesti eri tekniikoita ja erilaisia pikahaasteita. Virheiltä ei paineen alla vältytä ja sarja tuokin esille savenvalamisen huolet ja ilot. Suosittelen!


Toinen sarjavinkki liittyykin suomalaiseen maaseutuun ja maalaiselämään. Metsolat kertoo kertoo elämästä 90-luvulla Kainuussa ja sarjassa on hauskaa ja vaihtelevaa dialogia.Recent Posts

See All
bottom of page